Hogyan juthat bitcoin–hoz?

Vásárlás vagy bányászat?

Pár évvel ezelőtt még az volt a kérdés, hogy van-e a digitális pénznek jövője és tudunk-e majd velük valaha fizetni? Ez ma már nem kérdés, a bitcoin bebizonyította, hogy a digitális valuták óriási fejlődési potenciállal rendelkeznek. Ma már több százezer helyen tudunk bitcoin-nal vásárolni, sőt, Japán nemrég hivatalos valutaként ismerte el. A bitcoin árfolyama megjelenése óta kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel ugyan, de folyamatosan emelkedett. 2009-es megjelenésekor 1 bitcoin mindössze 0,01 dollárt ért, 2017 januárjában elérte az 1000 dolláros árfolyamot, mostanra pedig meghaladta a 8000 dolláros árfolyamot is. A pénzügyi elemzők pedig további emelkedést várnak. Ennek egyik fő oka, hogy a kriptopénz-felhasználók száma a jelenlegi 10 millióról pár éven belül akár 100 millióra is nőhet, mert hasonló folyamat fog lejátszódni, mint az internet-boom esetén. Nem meglepő tehát, hogy ma már így szól a kérdés: vásároljunk vagy bányásszunk?

Ha a vásárlás mellett döntünk, ezt megtehetjük a bitcoin váltóktól vagy egyenesen a piacokról (magánszemélyek, bitcoin tőzsde). Fizethetünk érte készpénzzel, banki átutalással vagy más digitális fizetőeszközzel is. Gyakorlatilag nincs is másra szükségünk ehhez, mint egy jól kiválasztott e-pénztárcára, mely egy bankszámlához hasonlóan működik és már bitcoin-hoz is juthatunk. Nyereségünk vagy épp veszteségünk mértékét pedig a bitcoin árfolyammozgása fogja meghatározni.

Hogyan működik a bitcoin bányászat?

Természetesen a bitcoin bányászatban jóval nagyobb nyereséget érhetünk el, ha ismerjük a lehetőségeket. A korai időkben a bányászok még a számítógépük processzorával oldották meg a bányászathoz szükséges matematikai problémákat. Aztán kis idő elteltével a bányászok rájöttek arra, hogy a játékokhoz használt grafikus kártyák sokkal jobban alkalmazhatóak az ilyen típusú matematikai feladványok megoldására. De a videókártyák felmelegedése és energiafogyasztása problémát okozott és idővel a számítási kapacitásuk is kevésnek bizonyult a megnövekedett igényekhez. A következő lépésben kifejezetten bányászatra hoztak létre termékeket, melyek átprogramozott chipeket tartalmaztak. Ezek a chipek ugyan gyorsak voltak, de továbbra is rengeteg áramot fogyasztottak.

Ekkor új fejezethez érkezett a bitcoin bányászat. A problémák kiküszöbölésére a bányászok kifejlesztették az un. bányásztársaságokat, ahol közösen dolgoznak a feladatok megoldásán. A bányásztársaságok tagjai közösen gyorsabban oldják meg a feladatokat, mint az önállóan dolgozó bányászok és a tagok a munkájuknak megfelelő mennyiségű bitcoin érmét kapnak cserébe. Ma már a fenti képen is látható, óriási szerverparkokban zajlik a bányászat, ahol 100 ezer vagy akár millió dolláros összegnél kezdődik a "tagdíj"!

Kevés kivétellel...

Néhány ilyen nagy bányásztársaság kiváló üzleti érzékkel úgy döntött, hogy megnyitja kapuit a kisbefektetők előtt is a gyorsabb fejlődés reményében. Az üzleti számításaikat pedig igazolta az élet, naponta utalják a kitermelt bitcoinokat a befektetőknek. Mi ezekkel a társaságokkal felvettük a kapcsolatot, megismertük működésüket és összehasonlító elemzést végeztünk tevékenységükről, hogy ügyfeleink a piacinál jóval kedvezőbb áron juthassanak bitcoinokhoz!

Ha szeretne többet tudni erről a bányásztársaságról vagy csak érdekli a bitcoin, mint befektetés, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot! Szakértőink várják érdeklődését!

Kapcsolat

Telefon: +36 7373-934 E-mail: info@bitcoinkepzes.hu

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Település (kötelező)

  Tárgy

  Üzenet

  Az "Adatvédelmi nyilatkozat" tartalmát elolvastam és az abban foglaltakat elfogadom. Elfogadáshoz pipálja be a chekboxot.

  No Comments Yet.

  Leave a comment

  You must be Logged in to post a comment.