„[A bitcoin] egy figyelemre méltó kriptográfiai vívmány… A képesség, hogy valami olyant kreáljunk a digitális világban, ami nem duplikálható, annak hatalmas értéke van… Nagyon sok ember fog vállalkozásokat építeni erre.” – Eric Schmidt, a Google elnöke

Eric Schmidta Google Inc. vezérigazgatója (2001-2011 között), igazgatótanácsának elnöke, a Princeton Egyetem kuratóriumának tagja, valamint az Apple Inc. igazgatótanácsának volt tagja.

Karrierjének kezdetén olyan informatikai cégeknél dolgozott, mint a Bell Labs, Zilog és a Xerox Palo Alto Research Center (PARC). 1983-ban csatlakozott a Sun Microsystems-hez, ahol a Java fejlesztéseket vezette és a cég műszaki igazgatója lett. 1997-ben a Novell vezérigazgatójának nevezték ki. A Google alapítói, Larry Page és Sergey Brin 2001-ben bízták meg cégük vezetésével. 2001 márciusában lett a Google igazgatótanácsának elnöke, 2001 augusztusa óta pedig a cég vezérigazgatója, ahol cég irányítását a 2 alapítóval közösen, egyfajta triumvirátusként működve végzik.