„A bitcoin izgalmas, mert megmutatja, hogy egy tranzakció olcsó is lehet, és a hagyományos fizetőeszközöknél is jobb, mert használatához nincs szükség arra, hogy fizikailag ugyanazon a helyen tartózkodjunk. Nagyobb összegek utalásánál is előnyösebb, mint a hagyományos valuta.” – Bill Gates

Ki ne ismerné Bill Gates-t, aki a Microsoft alapítójaként és tulajdonosaként vált a világ leggazdagabb emberévé. Az MS-DOS-al és a Windows-al elért sikereiről talán mindenki hallott, azt azonban már kevesebben tudják róla, hogy alig volt tizennégy éves, amikor megalapította első cégét, a Traf-O-Datát, amely forgalomszámláló gépek gyártásával foglalkozott egészen 1979-ig, a cég megszűnéséig. Csak ezután indult útjára a Microsoft (eredetileg: Micro-Soft), amely meghódította a világ szoftverpiacait.

De üzleti sikereket nemcsak a Microsoft élén ért el, hanem több tucatnyi más sikeres vállalkozásban is szerzett magának résztulajdont, tehát befektetőként is bizonyított. Komoly részesedése van a kanadai államvasutakban (12%), a FEMSA-ban (a világ legnagyobb Coca-Cola-palackozója - 20%), a Four Seasons luxusszállodaláncban, de ugyancsak van részesedése traktorgyárban (John Deere), hajógyárban (Newport News), médiabirodalomban (Televisa), vagy az ICOS-ban, ami a legnagyobb amerikai biotechnológiai cég.